Wekelijks de beste aanbevelingen voor een gezonder leven?
Ja die wil ik.

Page content

article content

Een gezond lijf begint in je darmen

Wist je dat immunotherapie tegen kanker beter aanslaat als er goede bacteriën in de darm zijn? Dit artikel in NRC Next gaat hierover. Bij muizen slaat de therapie beter aan als er bepaalde soorten Bacteriodes of Bifidobacterium in de darmen aanwezig zijn. Het tegengestelde is het geval als antibiotica de darmflora hebben uitgeroeid.

Vanuit de orthomoleculaire therapie worden de darmen gezien als de basis van een goede gezondheid! Het artikel bevestigt weer eens het belang van een goede darmflora. Gezonde darmflora en darmslijmvliezen zijn er niet alleen om je eten te verteren, maar blijken ook een belangrijke functie te vervullen voor het immuunsysteem. Ze ondersteunen bij het herstel van ziekte en spelen ook een belangrijke rol bij de opname van voedingsstoffen.

Helaas wonen we in een wereld waar veel factoren niet zo gunstig zijn voor onze darmen. Hierbij kun je onder andere denken aan een ongezond voedingspatroon, voedselintoleranties, medicijngebruik (antibiotica) en stress.

Ziekte begint in de darmen

De belangrijkste functie van het spijsverteringsstelsel is om voedsel af te breken zodat de voedingsstoffen door het lichaam kunnen worden opgenomen om het lichaam energie te geven en te helpen met groei en herstel. Als dit proces verstoord wordt, kan het lichaam verschillende signalen afgeven van brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, verstopping, diarree tot PMS, acne, eczeem, astma, vermoeidheid en depressies.

Verbeter je darmwerking

Een fit lichaam en een sterk immuunsysteem begint bij een gezonde darm, zoals ook uit het artikel blijkt! Gelukkig is het verbeteren van het milieu in je darmen goed mogelijk! Het komt neer op het vinden van de juiste balans tussen de goede en slechte bacteriën in het spijsverteringsstelsel. Zodra je darmflora weer in evenwicht komt, merk je dat veel symptomen verdwijnen en je je veel energieker voelt. Je lichaam is nu veel beter in staat om de dagelijks benodigde gezonde voedingsstoffen op te nemen. Reset my Body is er op gericht om je darmflora weer te herstellen. Door het schrappen van bewerkte producten en het toevoegen van onbewerkte plantaardige voeding krijgen je darmen de juiste voeding waardoor ook de flora zich kan herstellen.

Comment Section

0 reacties op “Een gezond lijf begint in je darmen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.