Wekelijks de beste aanbevelingen voor een gezonder leven?
Ja die wil ik.

Page content

article content

Zijn we echt zo perfect als dat we eruit zien?

Een tijdje terug stond ik te praten met een goede kennis. We hadden een leuk gesprek over van alles en nog wat, ook over voeding en de ontwikkelingen van Reset my Body. Ze vertelde dat ze ons graag volgt maar dat ze ook vond dat we zo “perfect zijn”, vooral op de website foto’s van ons gezin. Goh, dit bleef even bij me hangen. Ik heb dit namelijk vaker gehoord. Niet alleen over hoe we eten als gezin, ook over mijn moederschap bijvoorbeeld. Ik ben zelf vrij rustig van aard en daardoor denken andere moeders vaak dat ik nooit boos word of ontplof. Het verbaasd me altijd weer, ik ken die momenten namelijk ook maar al te goed!

Ik ga even terug naar de dag dat we de foto’s maakten voor de website. Het leek een van de laatste mooie zomerdagen te worden dus er was haast bij geboden. Het stond gepland op woensdagmiddag. Het was gelukkig al de hele dag zonnig. We togen met tassen vol verse groente en fruit, net gekocht op de markt, naar het strand. Daar aangekomen betrok de lucht ineens en verschenen er allemaal wolken. `Niet getreurd`, zei onze fotograaf. Hij had namelijk speciale lampen mee om toch nog een zonnig effect te creëren! Hij was helemaal in zijn nopjes met al zijn technische snufjes en helemaal blij met het `Blue Band gezin` dat hij zojuist op de foto had gezet. Want dat was het beoogde effect met de lampen, een plaatje wat zo de reclame boekjes in kon! Wat een perfecte plaatjes.

Maar het leven is nooit picture perfect, ook niet bij ons. Net als bij iedereen. Zo heeft onze oudste soms moeite met de omgang met bepaalde klasgenoten, z’n grenzen aangeven en voor zichzelf opkomen. Dan komt hij thuis met hoofdpijn en ziet hij het even niet meer zitten op school. Of de jongste, die met haar 4 jaar precies weet hoe ze haar broer en zus kan laten ontploffen (dat zie je weer wel aan dat koppie op de foto’s…;)..) waardoor ik ook weer een keer te vaak ontplof. Of misschien denk je dat bij ons aan tafel alles altijd braaf opgegeten wordt. Nou, dat ook niet. Er wordt ook regelmatig gezeurd aan tafel, zeker als er iets nieuws op het menu verschijnt. En ook ik heb mijn momenten. Bijvoorbeeld de afgelopen weken met het koude weer. Mijn hardloopschoenen stonden onaangeroerd in de schuur en ik betrapte mezelf erop dat ik iets vaker aan de koffie met ontbijtkoek zat.

Ik denk dat we deze momenten allemaal kennen. Gelukkig komen die andere momenten ook vanzelf weer om de hoek. Zo schreef zoonlief deze week een mooie brief aan zijn juffen waarin hij eerlijk en open vertelt over wat hij nodig heeft om beter met bepaalde kinderen in zijn klas om te gaan. En leert hij zichzelf door deze situatie beter kennen. En zit ik ineens weer lekker te knuffelen met dat aapje van vier dat ook zoveel humor en eigenheid heeft. En zitten we op een verjaardag en schuiven de kinderen de marsepeinen taart aan de kant omdat de gezonde chocoladetaart van mama (met zoete aardappel!) veel lekkerder is. En lig ik toch braaf elke dag op een yogamatje spieroefeningen te doen omdat ik dan weer vol tevredenheid een vinkje kan zetten in de groepsapp waarmee we elkaar op het goede spoor houden (goede tip om iets vol te houden, do what it takes!). En geniet ik weer volop van een lekker havermout ontbijt met een groene smoothie.

We kennen allemaal beide kanten van de medaille. Wij dus ook. Het zou ook vreemd zijn als dat niet zo was. Dit is ook hetgeen wat ons als mensen het meest verbindt. We hebben allemaal onze eigen ervaringen maar we kennen allemaal ups en downs.

Dus nee, wij zijn ook niet perfect. En nee, we zijn ook geen reclame gezin..;)…..Maar wat ik wel weet is dat alle mooie lessen en ontwikkelingen die je opdoet in je leven een onderdeel worden van wie je bent. En daar kun je, ondanks de ups en downs, altijd op terugvallen. Dat maakt de landing vaak wat zachter zodat je weer vol goede moed op kunt staan. Want na regen komt altijd zonneschijn (ook al komt het soms van de lampen van de fotograaf ;)…).

 

Comment Section

0 reacties op “Zijn we echt zo perfect als dat we eruit zien?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.